25 نکته الزامی آشپزی خانگی ایرانی از نی نی سایت
به دنبال راهی برای ارتقای سطح آشپزی خانگی خود هستید؟ می خواهید غذاهای ایرانی اصیل و خوشمزه را با کمترین زحمت تهیه کنید؟ در این پست، 25 نکته کلیدی را از تجربیات کاربران نی نی سایت، بزرگترین مرجع مادران و زنان ایرانی، جمع آوری کرده ایم تا شما را در این مسیر یاری کنیم.
این نکات حاصل سال ها تجربه و تبادل نظر کاربران در زمینه آشپزی است و میتواند برای هر کسی، از مبتدی تا حرفه ای، مفید باشد. با ما همراه باشید:

- ✅برای طعم بهتر قورمه سبزی، حتماً از گوشت گوسفندی با چربی استفاده کنید.
- ✅سبزی قورمه سبزی را خوب سرخ کنید تا رنگ تیره و عطر خوبی بگیرد، اما مراقب باشید نسوزد.
- ✅برای جلوگیری از تلخ شدن قورمه سبزی، از لیمو عمانی تازه استفاده کنید و قبل از اضافه کردن، هسته های آن را جدا کنید.
- ✅برای خوشمزه تر شدن عدس پلو، از کشمش پلویی و گوشت چرخ کرده تفت داده شده استفاده کنید.
- ✅در تهیه قیمه، از پیاز داغ فراوان استفاده کنید تا خورشت شما خوش رنگ و لعاب شود.
- ✅برای جلوگیری از وا رفتن برنج، قبل از پخت، آن را حداقل نیم ساعت در آب نمک خیس کنید.
- ✅برای ته دیگ سیب زمینی ترد و خوشمزه، سیب زمینی ها را نازک برش دهید و با کمی زردچوبه و روغن مخلوط کنید.
- ✅در تهیه آش رشته، از حبوبات متنوع استفاده کنید و قبل از پخت، آنها را خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود.
- ✅برای خوش طعم شدن کتلت، از پیاز رنده شده و آب گرفته استفاده کنید.
- ✅برای تهیه کوفته تبریزی، گوشت را خوب ورز دهید و از سبزیجات معطر مانند ترخون و مرزه استفاده کنید.
- ✅در تهیه میرزا قاسمی، بادمجان ها را روی آتش کبابی کنید تا طعم دودی بگیرند.
- ✅برای خوش طعم شدن شامی کباب، از لپه پخته و چرخ شده استفاده کنید.
- ✅در تهیه دلمه برگ مو، از برنج نیم دانه استفاده کنید و برگ ها را با دقت بپیچید.
- ✅برای جلوگیری از خشک شدن جوجه کباب، آن را در آبلیمو و روغن زیتون مزه دار کنید.
- ✅برای خوشمزه تر شدن آبگوشت، از دنبه استفاده کنید.
- ✅در تهیه کباب کوبیده، از گوشت چرخ کرده گوسفندی و گوساله به نسبت مساوی استفاده کنید.
- ✅برای خوش عطر شدن برنج، از زعفران دم کرده استفاده کنید.
- ✅در تهیه ته چین، از ماست چکیده و زعفران فراوان استفاده کنید.
- ✅برای جلوگیری از ترک خوردن کوکو سبزی، از حرارت ملایم استفاده کنید.
- ✅برای خوش طعم شدن حلیم، از گندم پوست کنده و گوشت گردن استفاده کنید.
- ✅در تهیه شیر برنج، از شیر پرچرب استفاده کنید.
- ✅برای جلوگیری از سوختن فرنی، آن را مدام هم بزنید.
- ✅برای تهیه شله زرد، از برنج ایرانی و زعفران فراوان استفاده کنید.
- ✅در تهیه حلوا، آرد را با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
- ✅برای خوشمزه تر شدن رنگینک، از خرماهای نرم و مرغوب استفاده کنید.
با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود در قسمت نظرات، به بهبود این مجموعه کمک کنید!
نوش جان!
25 نکته طلایی آشپزی خانگی ایرانی از دل نی نی سایت!
سلام دوستای گلم! امروز میخوام 25 تا از بهترین نکات آشپزی خانگی ایرانی رو که از دل تجربههای کاربران نی نی سایت جمعآوری کردم، باهاتون به اشتراک بذارم. این نکات برای هر کسی که عاشق آشپزی ایرانیه، چه مبتدی و چه حرفهای، میتونه مفید باشه. پس با من همراه باشید:
1. راز خوشمزگی قورمه سبزی: تفت دادن سبزی
یکی از مهمترین نکات قورمه سبزی، خوب تفت دادن سبزیه. سبزی رو با حرارت ملایم و حوصله سرخ کنید تا حسابی رنگش تیره بشه و عطرش بلند بشه. این کار باعث میشه قورمه سبزی طعم بینظیری پیدا کنه. یادتون باشه سبزی رو زیاد سرخ نکنید که تلخ بشه. موقع سرخ کردن سبزی، کمی شنبلیله خشک اضافه کنید تا عطر و طعمش عالی بشه. بعضی از خانمها کمی پیاز داغ هم به سبزی اضافه میکنند. یه ترفند دیگه هم اضافه کردن یه قاشق رب گوجه فرنگی به سبزیه. البته حواستون باشه که رب رو خیلی کم بزنید. این کار رنگ و لعاب قورمه سبزی رو بهتر میکنه.
2. رمز و راز یک ته چین طلایی و خوشمزه
برای داشتن یه ته چین طلایی و خوشمزه، حتماً برنج رو کمی دونتر بردارید. همچنین از ماست چکیده و زعفران دمکرده فراوون استفاده کنید. زرده تخممرغ هم باعث میشه ته چین انسجام بهتری پیدا کنه. موقع چیدن مواد ته چین، حتماً لایهها رو خوب فشار بدید تا منسجم بشه. حرارت فر یا گاز هم باید ملایم باشه تا ته چین نسوزه. بعد از پخت، بذارید ته چین کمی خنک بشه و بعد برش بزنید. اینطوری راحت تر و زیباتر سرو میشه.
3. نکته کلیدی در پخت یک عدس پلو خوشمزه
برای پخت یه عدس پلو خوشمزه، عدس رو از قبل خیس کنید تا نفخش گرفته بشه. عدس رو جداگانه بپزید و بعد به برنج اضافه کنید. برای خوشمزهتر شدن عدس پلو، میتونید از گوشت چرخکرده تفت داده شده و کشمش هم استفاده کنید. اضافه کردن کمی دارچین و زیره به عدس پلو، طعم و عطر بینظیری بهش میده. موقع دم کردن عدس پلو، حرارت رو خیلی کم کنید تا ته دیگش نسوزه. میتونید از ته دیگ سیبزمینی یا نون هم استفاده کنید.
4. برای داشتن کوکوی سبزی عالی چه باید کرد؟
برای داشتن کوکوی سبزی عالی، سبزی کوکو رو خیلی ریز خرد کنید. از تخممرغ به اندازه کافی استفاده کنید تا کوکو منسجم بشه. اضافه کردن کمی آرد به کوکو، باعث میشه که وا نره. میتونید از گردو و زرشک هم توی کوکو استفاده کنید. موقع سرخ کردن کوکو، حرارت رو ملایم کنید تا نسوزه. کوکو رو نازک پهن کنید تا زودتر بپزه. کوکوی سبزی رو هم میشه تو فر پخت هم تو تابه.
5. مهمترین نکته در پخت آبگوشت خوشمزه
برای داشتن یه آبگوشت خوشمزه، از گوشت با استخوان استفاده کنید. نخود و لوبیا رو از شب قبل خیس کنید. از ادویه های مناسب استفاده کنید مثل زردچوبه، فلفل سیاه و پودر تخم گشنیز. رب گوجه فرنگی رو تفت بدید تا رنگش باز بشه. آبگوشت رو با حرارت ملایم بپزید تا خوب جا بیفته. موقع سرو، آبگوشت رو با نون سنگک و سبزی خوردن میل کنید. میتونید از ترشی هم کنارش استفاده کنید.
6. چگونه یک آش رشته خوش طعم بپزیم؟
برای پخت یه آش رشته خوش طعم، از حبوبات متنوع استفاده کنید. رشته آش رو آخر سر اضافه کنید تا خمیر نشه. از پیاز داغ و نعناع داغ فراوون استفاده کنید. کشک رو قبل از اضافه کردن به آش، رقیق کنید. آش رو با حرارت ملایم بپزید تا خوب جا بیفته. میتونید از سیر داغ هم برای تزیین استفاده کنید. آش رشته رو با کشک و نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
7. نکته مهم در پخت میرزا قاسمی
برای پخت میرزا قاسمی، بادمجونها رو روی آتیش یا شعله گاز کباب کنید تا پوستشون بسوزه. گوجه فرنگیها رو هم رنده کنید و با بادمجونها مخلوط کنید. سیر رو فراوون استفاده کنید. از تخممرغ به اندازه کافی استفاده کنید. میرزا قاسمی رو با نون تازه سرو کنید. میتونید از فلفل سبز تند هم استفاده کنید. میرزا قاسمی غذای بسیار ساده و خوشمزه ای هست.
8. راز خوشمزگی کتلت
برای داشتن کتلت خوشمزه، سیب زمینی ها رو آب پز کرده و رنده کنید. گوشت چرخ کرده را با سیب زمینی ها و ادویه ها مخلوط کنید. به اندازه کافی پیاز رنده شده اضافه کنید تا کتلت نرم شود. میتونید از کمی پودر سوخاری هم استفاده کنید. کتلت ها رو در روغن داغ سرخ کنید. موقع سرخ کردن، کتلت ها رو فشار دهید تا نازک شوند. کتلت را با گوجه و خیارشور سرو کنید.
9. فوت و فن کوفته تبریزی
برای تهیه کوفته تبریزی، گوشت کوبیده را با برنج و لپه پخته مخلوط کنید. از سبزی معطر فراوان استفاده کنید. آلو و گردو را داخل کوفته قرار دهید. کوفته ها را در سس گوجه فرنگی بپزید. سس باید غلیظ و خوش طعم باشد. کوفته ها را با دقت در سس قرار دهید تا وا نروند. کوفته تبریزی غذای بسیار خوشمزه و مجلسی است.
10. راز داشتن یک قیمه نذری خوش طعم
برای داشتن یک قیمه نذری خوش طعم، از گوشت گوسفندی استفاده کنید. لپه را از شب قبل خیس کنید. پیاز داغ فراوان درست کنید. رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا رنگش باز شود. زعفران دم کرده فراوان به قیمه اضافه کنید. از ادویه های معطر استفاده کنید. قیمه را با حرارت ملایم بپزید تا خوب جا بیفتد.
11. رمز پخت یک کباب کوبیده آبدار
برای داشتن یک کباب کوبیده آبدار، از گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفندی و گوساله استفاده کنید. پیاز رنده شده را خوب بگیرید تا آبش کشیده شود. به اندازه کافی پیاز رنده شده به گوشت اضافه کنید. از زعفران دم کرده استفاده کنید. گوشت را خوب ورز دهید تا منسجم شود. کباب ها را روی زغال یا در فر بپزید. کباب کوبیده را با برنج و گوجه کبابی سرو کنید.
12. برای پخت لوبیا پلو خوشمزه چه کنیم؟
برای پخت یه لوبیا پلو خوشمزه، از لوبیا سبز تازه استفاده کنید. گوشت چرخ کرده رو با پیاز داغ تفت بدید. از ادویه های مناسب مثل دارچین و زیره استفاده کنید. لوبیاها رو قبل از اضافه کردن به برنج، کمی تفت بدید. برنج رو آبکش کنید و با مواد مخلوط کنید. موقع دم کردن لوبیا پلو، حرارت رو کم کنید. لوبیا پلو رو با سالاد شیرازی یا ماست سرو کنید.
13. یک سوپ جو مقوی و خوشمزه
برای تهیه یک سوپ جو مقوی، جو پرک رو از قبل خیس کنید. از مرغ یا گوشت برای طعم دادن به سوپ استفاده کنید. سبزیجات سوپ رو ریز خرد کنید. سوپ رو با حرارت ملایم بپزید تا جا بیفته. میتونید از خامه یا شیر برای غلیظ کردن سوپ استفاده کنید. سوپ رو با آبلیمو سرو کنید. میتونید از قارچ هم در سوپ استفاده کنید.
14. نکته طلایی برای درست کردن مرغ مجلسی
برای درست کردن مرغ مجلسی، مرغ ها رو با پیاز و ادویه ها مزه دار کنید. مرغ ها رو در روغن تفت بدید تا طلایی بشن. از رب گوجه فرنگی و زعفران برای طعم دادن به سس استفاده کنید. مرغ ها رو در سس بپزید تا نرم بشن. میتونید از آلو و هویج هم در سس استفاده کنید. مرغ مجلسی رو با برنج سرو کنید. مرغ مجلسی غذای مناسب مهمانی است.
15. راز کله پاچه خوشمزه
برای پخت کله پاچه خوشمزه، کله پاچه رو خوب تمیز کنید. کله پاچه رو با پیاز و ادویه ها بپزید. زمان پخت کله پاچه طولانیه، پس صبور باشید. میتونید از نخود هم در کله پاچه استفاده کنید. کله پاچه رو با آبلیمو و نون سرو کنید. میتونید آب کله پاچه رو جداگانه میل کنید. کله پاچه غذای پرطرفداری در ایران است.
16. تهیه دلمه برگ مو
برای تهیه دلمه برگ مو، برگ مو رو بجوشانید تا نرم بشه. برنج و لپه رو بپزید. گوشت چرخ کرده رو با پیاز و ادویه ها تفت بدید. مواد دلمه رو داخل برگ مو بپیچید. دلمه ها رو در قابلمه بچینید و سس دلمه رو روش بریزید. دلمه ها رو با حرارت ملایم بپزید. دلمه ها رو با ماست سرو کنید.
17. فوت و فن شله زرد
برای پخت شله زرد خوشمزه، برنج رو از شب قبل خیس کنید. زعفران رو دم کنید. شکر رو به اندازه کافی اضافه کنید. شله زرد رو با حرارت ملایم بپزید تا جا بیفته. میتونید از گلاب و هل هم برای عطر دادن به شله زرد استفاده کنید. شله زرد رو با دارچین و خلال پسته تزیین کنید. شله زرد دسر خوشمزه ای در ماه رمضان است.
18. چگونه یک باقالی پلو خوش عطر درست کنیم؟
برای تهیه یه باقالی پلو خوش عطر، از باقالی تازه استفاده کنید. شوید خشک رو فراموش نکنید. میتونید از گوشت گردن یا مرغ برای طعم دادن به باقالی پلو استفاده کنید. برنج رو آبکش کنید و با مواد مخلوط کنید. موقع دم کردن باقالی پلو، حرارت رو کم کنید. باقالی پلو رو با گوشت یا مرغ سرو کنید. باقالی پلو غذای مجلسی و خوشمزه ای است.
19. برای داشتن عدسی عالی چه باید کرد؟
برای داشتن یه عدسی عالی، عدس رو از شب قبل خیس کنید. از سیب زمینی نگینی خرد شده استفاده کنید. از پیاز داغ فراوون استفاده کنید. عدسی رو با حرارت ملایم بپزید تا جا بیفته. میتونید از روغن زیتون هم برای طعم دادن به عدسی استفاده کنید. عدسی رو با نون سرو کنید. عدسی یه غذای مقوی و خوشمزه برای صبحانه است.
20. رمز پخت یک حلیم گندم خوشمزه
برای پخت یه حلیم گندم خوشمزه، گندم رو از شب قبل خیس کنید. از گوشت گوسفندی استفاده کنید. گوشت رو جداگانه بپزید و ریش ریش کنید. گندم رو با حرارت ملایم بپزید تا له بشه. گوشت ریش ریش شده رو به گندم اضافه کنید و هم بزنید. حلیم رو با روغن حیوانی و دارچین سرو کنید. حلیم غذای مقوی و خوشمزه ای در ماه رمضان است.
21. نکته مهم در تهیه آش جو
برای تهیه آش جو، جو پوست کنده را از شب قبل خیس کنید. از سبزیجات معطر و تازه استفاده کنید. حبوبات را جداگانه بپزید و به آش اضافه کنید. آش جو را با حرارت ملایم بپزید تا جا بیفتد. برای طعم بهتر از کشک و نعنا داغ استفاده کنید. آش جو را با پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید. آش جو یک غذای سالم و مقوی است.
22. برای درست کردن یک خورش بادمجان خوشمزه چه باید کرد؟
برای درست کردن خورش بادمجان خوشمزه، بادمجان ها را نمک بزنید تا تلخی آنها گرفته شود. گوشت را تفت دهید و با پیاز و ادویه ها بپزید. گوجه فرنگی و بادمجان را سرخ کنید. مواد را با هم مخلوط کنید و با حرارت ملایم بپزید. از غوره یا آبلیمو برای ترش کردن خورش استفاده کنید. خورش بادمجان را با برنج سرو کنید. خورش بادمجان یک غذای خوشمزه و پرطرفدار است.
23. ترفندهای آشپزی برای پخت یک کباب تابه ای لذیذ
برای پخت یه کباب تابه ای لذیذ، گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده مخلوط کنید. از ادویه های مناسب استفاده کنید. میتونید از فلفل دلمه ای نگینی خرد شده هم استفاده کنید. مواد رو خوب ورز بدید و در تابه پهن کنید. کباب رو با حرارت ملایم بپزید تا مغز پخت بشه. میتونید از گوجه فرنگی حلقه شده هم برای تزیین استفاده کنید. کباب تابه ای رو با برنج یا نون سرو کنید.
24. رمز یک پلو زعفرانی خوش رنگ و عطر
برای داشتن یه پلو زعفرانی خوش رنگ و عطر، برنج رو قبل از پخت خیس کنید. زعفران رو دم کنید و با برنج مخلوط کنید. از روغن حیوانی برای طعم دادن به پلو استفاده کنید. پلو رو با حرارت ملایم دم کنید. میتونید از خلال پسته و بادام هم برای تزیین استفاده کنید.
25. نکات مهم در پخت رشته پلو
25 نکته طلایی آشپزی خانگی ایرانی از دل نی نی سایت!
برای پخت رشته پلو، رشته پلویی رو قبل از پخت کمی تفت بدید. از خرما و کشمش هم در رشته پلو استفاده کنید. میتونید از گوشت چرخ کرده هم برای طعم دادن به رشته پلو استفاده کنید. برنج رو آبکش کنید و با مواد مخلوط کنید. موقع دم کردن رشته پلو، حرارت رو کم کنید. رشته پلو رو با گوشت چرخ کرده و خرما و کشمش سرو کنید. رشته پلو غذای سنتی و خوشمزه ای است.
1. راز خوشمزگی قورمه سبزی اصیل
قورمه سبزی یکی از محبوبترین غذاهای ایرانیه. برای اینکه قورمه سبزی شما خوشمزه بشه، از گوشت گوسفندی با استخوان استفاده کنید و سبزی قورمه رو خوب تفت بدید تا رنگش تیره بشه. لوبیا قرمز رو از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید تا نفخش گرفته بشه. لیمو عمانی رو هم قبل از اضافه کردن به خورشت سوراخ کنید و توی آب گرم بندازید تا تلخیش گرفته بشه. یک قاشق رب انار طعم قورمه سبزی رو بینظیر میکنه. حرارت ملایم باعث میشه قورمه سبزی حسابی جا بیفته و خوشمزه بشه. کمی شنبلیله خشک عطر فوق العاده ای به قورمه سبزی میده. اضافه کردن یک تکه دنبه در ابتدای پخت، طعم و لعاب خورشت رو بیشتر میکنه.
2. فوت و فن کوبیده آبدار و لذیذ
برای کوبیده آبدار و لذیذ، از گوشت چرخکرده مخلوط گوسفندی و گوساله استفاده کنید. پیاز رو رنده کنید و آبش رو بگیرید. گوشت و پیاز رو خوب ورز بدید تا چسبندگی پیدا کنه. زعفران دمکرده و فلفل سیاه به گوشت اضافه کنید. قبل از سیخ زدن، دستتون رو با آب سرد خیس کنید. روی حرارت ملایم کباب کنید تا مغزپخت بشه. بعد از پخت، روی کباب کره بمالید تا نرم و براق بشه. بهرهگیری از مقدار کمی دنبه چرخ شده، از خشک شدن کوبیده جلوگیری میکنه.
3. رمز و راز قیمه مجلسی
برای قیمه مجلسی، از گوشت خورشتی قیمهای استفاده کنید. لپه رو از چند ساعت قبل خیس کنید. پیاز رو نگینی خرد کنید و تفت بدید تا طلایی بشه. گوشت رو اضافه کنید و تفت بدید. رب گوجهفرنگی رو اضافه کنید و تفت بدید تا رنگش باز بشه. لپه رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. آب جوش اضافه کنید و اجازه بدید گوشت و لپه بپزن. زعفران دمکرده، گلاب و دارچین به خورشت اضافه کنید. برای طعم بهتر، کمی آب لیمو ترش اضافه کنید. سیب زمینی رو جداگانه سرخ کنید و موقع سرو روی قیمه بریزید.
4. ته چین زعفرانی خوش عطر و طعم
برای ته چین زعفرانی، برنج رو آبکش کنید و کمی دونتر بردارید. زرده تخممرغ رو با ماست چکیده، زعفران دمکرده و نمک مخلوط کنید. برنج رو به مخلوط زرده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. کف قابلمه رو چرب کنید و مواد ته چین رو بریزید. مرغ پخته شده رو روی مواد ته چین بچینید. بقیه مواد ته چین رو روی مرغ بریزید و خوب فشار بدید. روی حرارت ملایم دم کنید تا ته چین طلایی بشه. بهرهگیری از زرشک و خلال پسته برای تزیین، ته چین رو زیباتر میکنه. برای داشتن ته دیگ طلایی، از روغن جامد استفاده کنید.
5. عدس پلو مقوی و خوشمزه
برای عدس پلو، عدس رو از قبل خیس کنید و بپزید. برنج رو آبکش کنید. پیاز رو تفت بدید تا طلایی بشه. گوشت چرخکرده رو اضافه کنید و تفت بدید. کشمش و خرما رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. عدس پخته شده رو اضافه کنید. برنج و مواد رو لایه لایه توی قابلمه بریزید و دم کنید. زعفران دمکرده روی برنج بریزید. کمی زیره به عدس پلو اضافه کنید تا خوش عطر بشه. برای طعم بهتر، از روغن حیوانی استفاده کنید.
6. جوجه کباب زعفرانی ترد و خوشمزه
برای جوجه کباب زعفرانی، تکههای مرغ رو با پیاز رنده شده، زعفران دمکرده، آبلیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل مخلوط کنید و حداقل 2 ساعت توی یخچال بذارید تا مزهدار بشه. تکههای مرغ رو به سیخ بکشید. روی حرارت ملایم کباب کنید و مرتب بچرخونید تا همه طرفش بپزه. قبل از کباب کردن، کمی کره روی جوجهها بمالید تا نرمتر بشن. از فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی برای سیخ زدن استفاده کنید. برای طعم بهتر، از پودر سیر و پودر پیاز استفاده کنید. مراقب باشید جوجه کباب زیاد روی حرارت نمونه تا خشک نشه.
7. طرز تهیه آش رشته جا افتاده
برای آش رشته، حبوبات (نخود، لوبیا، عدس) رو از شب قبل خیس کنید. پیاز رو تفت بدید تا طلایی بشه. سیر رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. حبوبات رو اضافه کنید و تفت بدید. آب جوش اضافه کنید و اجازه بدید بپزن. سبزی آش (اسفناج، جعفری، گشنیز، تره) رو اضافه کنید. رشته آش رو اضافه کنید. کشک رو اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آش جا بیفته. نعناع داغ درست کنید و روی آش بریزید. برای غلیظ تر شدن آش، کمی آرد رو با آب سرد مخلوط کنید و به آش اضافه کنید. از ادویه های مناسب آش مثل فلفل و زردچوبه استفاده کنید.
8. آبگوشت خوشمزه و سنتی
برای آبگوشت، گوشت گوسفندی با استخوان رو با پیاز خرد شده، نخود و لوبیا از شب قبل خیس کرده بپزید. گوجه فرنگی رنده شده و رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید. سیب زمینی رو اضافه کنید و اجازه بدید بپزه. ادویه های مورد علاقه تون رو اضافه کنید. آبگوشت رو با نون سنگک و ترشی سرو کنید. برای طعم بهتر، کمی دنبه به آبگوشت اضافه کنید. برای غلیظ تر شدن آبگوشت، کمی از نخود و لوبیا رو له کنید.
9. کباب تابه ای سریع و خوشمزه
برای کباب تابه ای، گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده (آب گرفته شده)، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و خوب ورز بدید. مواد رو توی تابه پهن کنید و روی حرارت ملایم بپزید. بعد از پخت، کباب رو برش بزنید و با گوجه فرنگی و فلفل کبابی سرو کنید. برای طعم بهتر، کمی جعفری خرد شده به مواد کباب اضافه کنید. برای جلوگیری از جمع شدن کباب، از تابه نچسب استفاده کنید. میتونید کمی سماق روی کباب بپاشید. برای تهیه سس خوشمزه، رب گوجه فرنگی رو با کمی آب، روغن و ادویه تفت بدید و روی کباب بریزید.
10. دمپخت گوجه فرنگی آسان و لذیذ
برای دمپخت گوجه فرنگی، پیاز رو تفت بدید تا طلایی بشه. گوجه فرنگی رنده شده رو اضافه کنید و تفت بدید. برنج و آب رو اضافه کنید. ادویه های مورد علاقه تون رو اضافه کنید. اجازه بدید آب برنج کشیده بشه و دم بکشه. میتونید کمی سیب زمینی نگینی خرد شده به دمپخت اضافه کنید. برای طعم بهتر، از رب گوجه فرنگی خانگی استفاده کنید. میتونید کمی زیره به دمپخت اضافه کنید. برای داشتن ته دیگ خوشمزه، از روغن جامد استفاده کنید.
11. میرزا قاسمی خوش عطر و طعم گیلانی
بادمجون ها رو کبابی کنید و پوستشون رو بگیرید و ساطوری کنید. گوجه فرنگی ها رو هم رنده کنید. سیر رو تفت بدید تا طلایی بشه. بادمجون و گوجه فرنگی رو اضافه کنید و تفت بدید. تخم مرغ ها رو بشکنید و به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا بپزه. ادویه های مورد علاقه تون رو اضافه کنید. میرزا قاسمی رو با نون سرو کنید. برای طعم بهتر، از روغن زیتون استفاده کنید. میتونید کمی نعناع خشک به میرزا قاسمی اضافه کنید.
12. شله زرد نذری خوشمزه
برنج رو از شب قبل خیس کنید. برنج و آب رو توی قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید تا بپزه. شکر رو اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل بشه. زعفران دمکرده رو اضافه کنید و هم بزنید. گلاب و کره رو اضافه کنید و هم بزنید تا شله زرد غلیظ بشه. شله زرد رو توی ظرف سرو بریزید و با دارچین، پسته و بادام تزیین کنید. برای طعم بهتر، از هل ساییده استفاده کنید. برای غلیظ تر شدن شله زرد، کمی آرد برنج رو با آب سرد مخلوط کنید و به شله زرد اضافه کنید.
13. فرنی لطیف و خوشمزه
آرد برنج رو با شیر سرد مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بذارید تا غلیظ بشه. شکر رو اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل بشه. گلاب و کره رو اضافه کنید و هم بزنید. فرنی رو توی ظرف سرو بریزید و با دارچین تزیین کنید. برای طعم بهتر، از هل ساییده استفاده کنید. میتونید کمی نشاسته ذرت به فرنی اضافه کنید. برای تزیین فرنی، از پودر پسته و خلال بادام استفاده کنید.
14. حلیم گندم کشدار و خوشمزه
گندم رو از شب قبل خیس کنید. گندم و گوشت رو با آب توی قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید تا بپزه. گوشت رو از قابلمه خارج کنید و ریش ریش کنید. گندم رو با گوشتکوب برقی یا دستی له کنید. گوشت ریش ریش شده رو به گندم اضافه کنید. شکر و نمک رو اضافه کنید و هم بزنید تا حلیم کشدار بشه. حلیم رو توی ظرف سرو بریزید و با دارچین، روغن حیوانی و کنجد تزیین کنید. برای طعم بهتر، از گوشت گردن استفاده کنید. برای کشدار شدن حلیم، باید مرتب هم بزنید. میتونید کمی کره به حلیم اضافه کنید.
15. کله جوش خوشمزه و مقوی
پیاز رو تفت بدید تا طلایی بشه. نعناع خشک رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. گردو خرد شده رو اضافه کنید و تفت بدید. کشک رو با آب رقیق کنید و به مواد اضافه کنید. اجازه بدید کله جوش جا بیفته. ادویه های مورد علاقه تون رو اضافه کنید. کله جوش رو با نون سرو کنید. برای طعم بهتر، از کشک محلی استفاده کنید. میتونید کمی سیر به کله جوش اضافه کنید.
16. آش جو مقوی و خوشمزه
جو رو از شب قبل خیس کنید. پیاز رو تفت بدید تا طلایی بشه. سبزی آش (اسفناج، جعفری، گشنیز) رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. جو رو اضافه کنید و تفت بدید. آب جوش اضافه کنید و اجازه بدید بپزه. کشک رو اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آش جا بیفته. نعناع داغ درست کنید و روی آش بریزید. میتونید کمی عدس به آش جو اضافه کنید. برای غلیظ تر شدن آش، کمی آرد رو با آب سرد مخلوط کنید و به آش اضافه کنید. از ادویه های مناسب آش مثل فلفل و زردچوبه استفاده کنید.
17. دلمه برگ مو خوشمزه و مجلسی
برگ مو رو توی آب جوش بندازید تا نرم بشه. برنج، گوشت چرخ کرده، لپه، سبزی دلمه (تره، جعفری، گشنیز، شوید، پیازچه) رو با ادویه ها مخلوط کنید. داخل برگ مو رو با مواد پر کنید و بپیچید. دلمه ها رو توی قابلمه بچینید و آب و روغن اضافه کنید و روی حرارت ملایم بذارید تا بپزه. برای تهیه سس دلمه، شکر و آبلیمو رو مخلوط کنید و روی دلمه ها بریزید. برای طعم بهتر، کمی سرکه به سس دلمه اضافه کنید. میتونید کمی زرشک به مواد دلمه اضافه کنید. برای جلوگیری از سوختن دلمه ها، از شعله پخش کن استفاده کنید.
18. کوفته تبریزی اصیل و خوشمزه
گوشت چرخ کرده، برنج، لپه، سبزی کوفته (تره، جعفری، گشنیز، مرزه)، پیاز داغ، تخم مرغ و ادویه ها رو با هم مخلوط کنید و خوب ورز بدید. از مواد کوفته به اندازه یک پرتقال بردارید و داخلش رو با آلو، گردو و پیاز داغ پر کنید و گرد کنید. کوفته ها رو توی قابلمه بچینید و آب جوش اضافه کنید و روی حرارت ملایم بذارید تا بپزه. برای تهیه سس کوفته، پیاز داغ، رب گوجه فرنگی و ادویه ها رو تفت بدید و به کوفته ها اضافه کنید. برای جلوگیری از وا رفتن کوفته ها، از گوشت چرخ کرده کم چرب استفاده کنید و مواد رو خوب ورز بدید. میتونید کمی آرد نخودچی به مواد کوفته اضافه کنید. برای طعم بهتر، کمی زعفران دمکرده به مواد کوفته اضافه کنید.
19. باقلا قاتق گیلانی خوشمزه و ساده
باقلا رو از پوست جدا کنید. سیر رو تفت بدید تا طلایی بشه. باقلا رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. شوید خشک رو اضافه کنید و تفت بدید. آب اضافه کنید و اجازه بدید باقلا بپزه. تخم مرغ ها رو بشکنید و به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا بپزه. ادویه های مورد علاقه تون رو اضافه کنید. باقلا قاتق رو با برنج سرو کنید. برای طعم بهتر، از روغن زیتون استفاده کنید. میتونید کمی آبلیمو به باقلا قاتق اضافه کنید.
20. خورشت فسنجان خوشمزه و مجلسی
گردو رو چرخ کنید. پیاز رو تفت بدید تا طلایی بشه. گوشت رو اضافه کنید و تفت بدید. گردو چرخ شده رو اضافه کنید و تفت بدید. رب انار رو اضافه کنید و تفت بدید. آب جوش اضافه کنید و اجازه بدید خورشت جا بیفته. برای طعم بهتر، کمی شکر و نمک به خورشت اضافه کنید. برای داشتن خورشت فسنجان تیره، گردو رو خوب تفت بدید. میتونید از مرغ یا اردک به جای گوشت استفاده کنید. برای طعم بهتر، از رب انار ملس استفاده کنید.
21. کدو پلو شیرازی خوشمزه و متفاوت
پیاز رو تفت بدید تا طلایی بشه. گوشت چرخ کرده رو اضافه کنید و تفت بدید. کدو حلوایی نگینی خرد شده رو اضافه کنید و تفت بدید. برنج رو آبکش کنید و با مواد کدو و گوشت لایه لایه توی قابلمه بریزید و دم کنید. زعفران دمکرده روی برنج بریزید. برای طعم بهتر، کمی دارچین به کدو پلو اضافه کنید. میتونید کمی کشمش پلویی به کدو پلو اضافه کنید. برای داشتن ته دیگ خوشمزه، از روغن جامد استفاده کنید. برای تزیین، از خلال پسته و خلال بادام استفاده کنید.
22. مرصع پلو مجلسی و خوش رنگ
برنج رو آبکش کنید. زرشک، خلال پسته، خلال بادام، خلال نارنج و خلال هویج رو جداگانه تفت بدید. مرغ پخته شده رو ریش ریش کنید. برنج رو توی قابلمه بریزید و لایه لایه با زرشک، خلال پسته، خلال بادام، خلال نارنج، خلال هویج و مرغ مخلوط کنید. برنج رو دم کنید. مرصع پلو رو توی دیس بکشید و تزیین کنید. برای طعم بهتر، به خلال ها کمی شکر اضافه کنید. میتونید کمی زعفران دمکرده به مرصع پلو اضافه کنید. برای جلوگیری از سوختن خلال ها، از حرارت ملایم استفاده کنید.
23. آش ترخینه کرمانشاهی
ترخینه رو از قبل خیس کنید. پیاز رو تفت بدید تا طلایی بشه. حبوبات (نخود، لوبیا) رو اضافه کنید و تفت بدید. ترخینه رو اضافه کنید و تفت بدید. آب جوش اضافه کنید و اجازه بدید بپزه. سبزی آش (اسفناج، جعفری، گشنیز) رو اضافه کنید. آش ترخینه رو با نعناع داغ سرو کنید. برای طعم بهتر، از کشک محلی استفاده کنید. میتونید کمی سیر داغ به آش ترخینه اضافه کنید. برای غلیظ تر شدن آش، کمی آرد رو با آب سرد مخلوط کنید و به آش اضافه کنید.
24. کشک بادمجان خوشمزه و مجلسی
بادمجون ها رو سرخ کنید و له کنید. پیاز رو تفت بدید تا طلایی بشه. سیر رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. گردو خرد شده رو اضافه کنید و تفت بدید. کشک رو اضافه کنید و هم بزنید. بادمجون های له شده رو اضافه کنید و هم بزنید. کشک بادمجان رو با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید. برای طعم بهتر، از کشک محلی استفاده کنید. میتونید کمی سیر داغ به کشک بادمجان اضافه کنید. برای تزیین کشک بادمجان، از گردو خرد شده استفاده کنید.
25. سوپ جو پرخاصیت
جو رو از قبل خیس کنید. پیاز رو تفت بدید تا طلایی بشه. هویج و سیب زمینی نگینی خرد شده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید. مرغ ریش ریش شده یا عصاره مرغ رو اضافه کنید. جو رو اضافه کنید و آب جوش بریزید و بذارید بپزه. سبزی سوپ (جعفری، گشنیز) رو اضافه کنید. خامه رو اضافه کنید. سوپ جو رو با آبلیمو سرو کنید. برای طعم بهتر، از عصاره مرغ خونگی استفاده کنید. میتونید قارچ رو هم به سوپ اضافه کنید. برای تزیین سوپ، از جعفری خرد شده استفاده کنید.






